Robotik ve Kodlama

Liv Koleji olarak sunduğumuz kodlama eğitimi ile öğrencilerimiz; dijital okuryazarlık, eleştirel düşünme, problem çözme, algoritmik düşünme becerileri  kazanıyor. Küresel yaşamın en önemli gerekliliği olan bu becerileri içeren Liv Kodlama Programı ile öğrencilerimiz geleceğin dünyasına her alanda yön verecektir.

Günümüzde teknolojik gelişmelerin katlanarak devam etmesi ve insanların gereksinimlerinin farklılaşması sebebi ile gelecekte öğrencilerimizin yüzde elliden fazlasının henüz var olmamış mesleklerde çalışabileceğinin farkındayız. Büyük bir hızla değişen dünyada dijital dünyanın işleyişini anlayan, teknolojik gelişmelere yön verecek uygulamalar ortaya koyabilen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu hedef doğrultusunda anaokulundan lise son sınıfa kadar tüm seviyelere uygun olan en güncel programlama dilleri ile kodlama eğitimi vermekteyiz.

Tüm iş ve sosyal hayatımızda akıllı cihazlarla çevriliyiz. Kas gücü gerektiren, rutinleri çok iyi belirlenmiş işlerin bilgisayarlı makineler tarafından yapılıyor olması, öğrencilerin algoritmik düşünme becerisine sahip olmalarını zorunlu kılıyor. Kodlama öğrenen öğrenciler, bilgisayarlı makineleri programlayarak onlara istediği komutları verebiliyor ve cihazlara yeni özellikler, görevler ekleyebiliyor. Öğrencilerimizin sadece gelecekteki profesyonel yaşamlarında değil şu anki günlük yaşamlarında geliştirecekleri kodlama çalışmaları ile geleceğe yön vermelerine imkan sağlıyoruz.