Eğitim ve Yaklaşımımız

21. yüzyıl bilim ve teknoloji alanında insanlık tarihinin en verimli ve en hızlı ilerleyen dönemidir. Bu sebeple doğa ve çevre ile ilişkilerin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulmuştur. İletişim, bilişim ve teknoloji alanlarında yaşanan gelişmeler 21. yüzyıl insanına adeta sınırsız bir teknolojik gelişim ortamı, sınırsız iletişim imkanları ve yenilikler ile küresel bir yaşam alanı sunuyor. Ancak sınırsız beklentilerimizi, sınırlı kaynaklarımızı göz önünde bulundurarak dengelemek durumundayız. Günümüz insanının en önemli sorumluluğu bu dengeyi sağlamaktır. Liv Koleji bu dengeyi içselleştirecek bireyler yetiştirmeyi hedefler.
Liv Koleji güçlü ve dinamik kadrosuyla öğrenci odaklı, 21. yy becerilerini benimser ve öğrencilerin ihtiyaçlarını anlayıp kendilerini keşfetmelerini sağlar.

Bu hedefler ışığında dünyadaki farklı eğitim modellerini inceleyerek İstinye Üniversitesinin akademik birikimiyle birlikte ülkemizin seçkin eğitimcilerinden oluşan Akademik Danışma Kurulumuzun gözetiminde eğitim modellerimizi tasarladık.

Hedefimiz; öğrencilerimizin ilgi, merak ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek ortamlar yaratarak:

• Kendi sorumluluğunu alabileceği,
  • Geleceğe yönelik öngörü üreterek çözüm önerileri sunabileceği,
  • Kurduğu hayalleri akılcı kararlarla birleştirerek uygulamaya geçirebileceği,
  • En önemlisi kendini gerçekleştirerek mutlu olabileceği ortamların içinde olmalarını sağlamaktır.