Hedef - Yöntem

Liv Koleji olarak öncelikle eğitim öğretim sürecinde yüksek uluslararası tecrübeye sahip kadromuzla yola çıkmış olmamız, öğrenci odaklı, 21. yy becerilerini benimseyip öğrencilerimizin ihtiyaçlarını anlayıp kendilerini keşfetmelerine olanak sağlamayı ve tam donanımlı bir eğitim öğretim sunmayı hedeflemekteyiz.

Bu hedefler ışığında dünyadaki tüm eğitim sistemlerini ve dünyanın en iyi özel okulları arasına girmiş kurumları araştırarak İstinye Üniversitesi akademik birikiminden yararlanarak ve ülkemizin seçkin eğitimcilerinden oluşan Akademik Danışma Kurulumuzun gözetiminde yüksek nitelikli eğitim hizmetini sunan eğitim modellerimizi ve eğitim ortamımızı oluşturduk.

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul aşamalarında eğitim öğretimde en önemli beklentimiz öğrencilerimizin her birinin keşfettikleri becerilerini kullanmada birer lider konumunda olmaları, ülkemizin ve dünyanın nitelikli insan kaynağına katkıda bulunmalarıdır.

Eğitime bakış açımız; öğrencilerimizin ilgi, merak ve ihtiyaçlarını anlayabilecekleri ortamları yaratarak, yüksek motivasyonlu eğitim ortamlarında, sorumluluğu kendilerinin alabileceği, çözüm üretme becerileri geliştirebilecekleri; deneyerek, yaşayarak ve en önemlisi mutlu olarak ilerleyebilecekleri ortamların içinde bulunabilmelerini sağlamaktır.