Ortaokulda Hedeflerimiz

Liv Koleji Ortaokul eğitimimizle hedefimiz öğrencilerimize akademik altyapılarını güçlü, proaktif bir şekilde kendi eğitim sürecine hakim, yabancı dil becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

• Avrupa Dil Pasaportu Standartları referans alındığında İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerinde bağımsız dil kullanımına hedeflenmektedir. (B1-B2)
  • 2. yabancı dilde (A1) Temel Dil kullanıcısı olduklarını 6. sınıfın sonunda alacakları sertifika ile belgelerler.
  • Türkçe ve İngilizcede muhakeme ve kendini ifade etme gücü ve toplum önünde konuşma becerisi geliştirirler.
  • Türkçe, matematik, fen, sosyal disiplinlerinde kazanmış oldukları güçlü alt yapının üzerine inşa ederek optimum akademik başarı hedeflenir.
  • Teknolojiyi etkin bir şekilde kullanılır.
  • Robotik, L-Maker gibi teknoloji temelli eğitimle sorun çözme ve kritik düşünme becerileri gelişir.
  • İlkokul yıllarında keşfedilen müzik, spor ve güzel sanatlar yeteneği üzerine sertifikalandırılmış çalışmalar yapılarak nota, estetik ve özfarkındalık becerisi gelişmiş bireyler yetiştirilir.
  • Toplumsal hizmet bilinci anlamlı projelerle pekiştirilir.
  • Özgüvenli, iş birlikçi ve saygılı bireyler yetişmesi uygun ortam ve çalışmalar yapılır.
  • Akademik potansiyelini en üst seviyeye taşıması hedeflenen bireysel öğretim sistemi uygulanır.